zaterdag 19 december 2009

Marrakech 19/12/'09

hohoho, hier zijn we dan in het internetcafé in Marrakech! De rit naar het zuiden is vlekkeloos verlopen met af en toe een duwtje om karretje II terug in gang te krijgen. De startmotor had het begeven op de ring in Madrid tijdens de file! Paniek auto viel stil! Wij als onbezorgden belgen, eventjes uitgestapt op het linker rijvak en de car terug in gang geduwd. Onderweg hebben we alle weertypes meegemaakt, regen, sneeuw, zon en mist. Toen bij plotse sneeuwval een viertal wagens voor ons de kant indoken, hebben we Mieke gevraagd om hem toch maar in 4x4 te zetten, wat zij ook uitmuntend deed!!!
Na 24u bereikten we Algecieras, waar we na twee uurtjes rust in de auto in de buik van de boot verdwenen. Een half uurtje later zetten we voet op afrikaanse bodem.
Marrakech was onze volgende bestemming waar we eindelijk een verdiende nachtrust genoten in een hotel au l'eau chaude.
Robert en Ive moesten dadelijk terug op route om Lief te gaan halen in de vlieghaven te Agadir, zo een 250 km door het Atlasgebergte. Lief sprong een gat in de lucht toen ze zag dat het goed was en die twee er effectief stonden.
Vandaag hebben we de startmotor gedemonteerd en hersteld. Hij start beter als voordien, hoera aan onze supermechaniekers Robert, Ive en Francis. Ondertussen zijn de vrouwen, Lief, Mieke en "Lucia Hen" gaan shoppen in de souks, dat is dan hun specialiteit.
Morgen zetten we onze tocht verder via Rabat om onze visa voor Mauretanië inorde te brengen.

De foto's volgen.

4 opmerkingen:

  1. leuk te lezen dat jullie op schema zitten, geniet er nog van

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ben blij eindelijk iets van jullie te lezen. Al maar goed dat er handige harry's in de groep zitten... hihi ... Mieke, doe dat daar goed hé, we denken alle dagen aan jullie. Wees voorzichtig, maar vooral geniet er van. dikke warme knuffel van ons, Lily & Rudy XxX

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jullie avontuur is heel goed begonnen. Met zijn allen gimmend achter de 4x4 aan. Nu julli achter de 4x4 hebben gelopen zullen jullie ook wel goed geladen zijn en de reis zeker uitmuntend aan kunnen. Poepie je kan blijkbaar niet zonder klussen, zelfs op reis mag je de mouwen omhoog vouwen.Je ziet wel klussen en branden blussen, daarom mag je Robert heten om heerllijk te mogen zweten, hihihi.dikke kus van ons allen. Love ya. je vrouwtje en de kids.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hey allemaal
    Ik ben net zelf terug van vakantie en wou eens checken of er al iets te lezen valt. Jullie avontuur is goed begonnen, zie ik. Hopelijk is het geen voorbode van wat nog allemaal gaat komen. Amuseer jullie maar vooral geniet ervan!
    Groeten Claudine ( zus van Robert )

    BeantwoordenVerwijderen